SU: Turunen: Oppositio kieltäytyi laajentamasta Yle-verosta vapautettujen joukkoa

01.06.2017

Yle-veroa arvioinut työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen edes ryhmän toimeksiannosta. Parlamentaarisen työryhmän toimeksianto oli arvioida Yle-veron kohdentuminen eri tuloluokissa.

Tavoitteena oli, että pienituloisten verotus kevenisi ja nykyistä suurempi määrä kaikkein pienituloisimpia jäisi veron ulkopuolelle.

– Opposition edustajilla, lähinnä demareilla, ei ollut halua alentaa pienituloisten verotusta ja laajentaa sadoilla tuhansilla Yle-verosta vapautettujen joukkoa. Pidän tätä hyvin valitettavana, työryhmän puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen toteaa.

”Ei käynyt demareille”

SDP:n edustajat halusivat laajentaa työryhmän toimeksiantoa ja ottaa keskusteluun Yle-veroindeksin jäädytyksen perumisen. Tämä nimenomaan rajattiin keskustelusta pois työryhmää muodostaessa. Indeksiin on tarkoitus palata syksyllä 2018.

– Veroalennus ja Yle-veron poistaminen niiltä, joilla se on ainoa vero, olisi vaatinut työryhmän yksimielisen päätöksen. Juuri tämä yksimielisyysvaatimus antoi oppositiolle mahdollisuuden vaikuttaa. Tässä olisi ollut mahdollisuus kaventaa tuloeroja ja ojentaa auttava käsi pienituloisille. Ei käynyt demareille, Turunen sivaltaa.

– Mitään laskelmia tai toteutusmalleja emme päässeet kunnolla edes käsittelemään, mutta käytännössähän se olisi mennyt niin, että pienituloisimpien vapautuessa verosta suurituloisten maksu olisi noussut hieman. Tämän työryhmän toiminta päättyy tähän. Olen erittäin pettynyt lopputulokseen.

Ei saa kaatua politikointiin

Turunen toivoo, että tästä huolimatta hallitus ottaa asian hoitoonsa ja pienituloisten Yle-veromaksuja helpotetaan ja osalta poistetaan työryhmän toimeksiannon mukaisesti.

– Tärkeä asia ei saa kaatua opposition pikkupolitikointiin.

SUOMEN UUTISET

16.10.2017Sininen puolue perustetaan
11.10.2017Sinisten Terho: Kannattajakortit kasassa
28.09.2017PS: Mölsä, Prihti ja Seppä perustivat Sinisen ryhmän
26.09.2017YLE: Pirkanmaan perussuomalaiset valtuustoryhmät rakoilevat - Punkalaitumelle syntyi Sininen ryhmä
26.09.2017Mölsä: Punkalaitumen siniset
22.09.2017Sininen eduskuntaryhmä huolissaan viljasadon korjuutilanteesta
21.09.2017Sinisten eduskuntaryhmä: Veteraanien tukeminen ei heikkene - oppositio politikoi
12.09.2017Sinisten Terho: Veronmaksajia suojeltava vokkibisnekseltä
12.09.2017Elo: Vihreillä on teollisuuden tappolinja
11.09.2017Siniset: lähtöalueiden ongelmat eivät ratkea pakolaiskiintiötä nostamalla

Siirry arkistoon »