SU: Turunen: Oppositio kieltäytyi laajentamasta Yle-verosta vapautettujen joukkoa

01.06.2017

Yle-veroa arvioinut työryhmä ei päässyt yksimielisyyteen edes ryhmän toimeksiannosta. Parlamentaarisen työryhmän toimeksianto oli arvioida Yle-veron kohdentuminen eri tuloluokissa.

Tavoitteena oli, että pienituloisten verotus kevenisi ja nykyistä suurempi määrä kaikkein pienituloisimpia jäisi veron ulkopuolelle.

– Opposition edustajilla, lähinnä demareilla, ei ollut halua alentaa pienituloisten verotusta ja laajentaa sadoilla tuhansilla Yle-verosta vapautettujen joukkoa. Pidän tätä hyvin valitettavana, työryhmän puheenjohtaja, perussuomalaisten kansanedustaja Kaj Turunen toteaa.

”Ei käynyt demareille”

SDP:n edustajat halusivat laajentaa työryhmän toimeksiantoa ja ottaa keskusteluun Yle-veroindeksin jäädytyksen perumisen. Tämä nimenomaan rajattiin keskustelusta pois työryhmää muodostaessa. Indeksiin on tarkoitus palata syksyllä 2018.

– Veroalennus ja Yle-veron poistaminen niiltä, joilla se on ainoa vero, olisi vaatinut työryhmän yksimielisen päätöksen. Juuri tämä yksimielisyysvaatimus antoi oppositiolle mahdollisuuden vaikuttaa. Tässä olisi ollut mahdollisuus kaventaa tuloeroja ja ojentaa auttava käsi pienituloisille. Ei käynyt demareille, Turunen sivaltaa.

– Mitään laskelmia tai toteutusmalleja emme päässeet kunnolla edes käsittelemään, mutta käytännössähän se olisi mennyt niin, että pienituloisimpien vapautuessa verosta suurituloisten maksu olisi noussut hieman. Tämän työryhmän toiminta päättyy tähän. Olen erittäin pettynyt lopputulokseen.

Ei saa kaatua politikointiin

Turunen toivoo, että tästä huolimatta hallitus ottaa asian hoitoonsa ja pienituloisten Yle-veromaksuja helpotetaan ja osalta poistetaan työryhmän toimeksiannon mukaisesti.

– Tärkeä asia ei saa kaatua opposition pikkupolitikointiin.

SUOMEN UUTISET

16.05.2018Sininen tulevaisuus on uudistusmielinen konservatiivipuolue
04.05.2018Sinisten uutiskirje vko 18/2018
26.04.2018Martti Mölsä talousvaliokunnan puheenjohtajaksi
21.04.2018Sinisten uutiskirje vko 16/2018
12.04.2018Sinisten Mölsä: Ylivelkaantuneiden asema paranee vihdoinkin - talous-ja velkaneuvontaan lisää panoksia
05.04.2018Sinisten Mölsä: Panostetaan uusiutuvaan ja päästöttömään kotimaiseen energiaan
22.03.2018Sinisten Mölsä: Pääkaupunkiseudulla asuminen on kallista, asuntojen arvo romahtaa syrjäseudulla - asumistuki vaatii uudistuksia
20.03.2018IL: Hallituksen asettama tavoite häämöttää: Suomen työllisyysaste nousi 71,1 prosenttiin - "Aktiivimalli patistaa työmarkkinoille"
13.03.2018IS: Vasemmiston hallitsema yhtiö lähti mukaan kavahtamaansa sotebisnekseen - Li Andersson: "Olen pettynyt"
11.03.2018HS mielipide: On riski pitkittää sote-uudistusta vanhentuneilla väitteillä

Siirry arkistoon »