Sinisten uutiskirje 21.1.2019

21.01.2019

Uutiskirje vko 4/2019

Sampo Terho kommentoi Maria Lohelan siirtymistä Liike Nytiin: Ikävä uutinen, joka ei muuta vaaliasetelmiamme

Eduskunnan entinen puhemies, kansanedustaja Maria Lohela ilmoitti maanantaina (21.1.) aamupäivällä Sampo Terholle, että hän aikoo siirtyä Sinisistä Liike Nytiin. Perusteluna hän kertoi vastustavansa sote-uudistusta.

”Ikävä uutinen, joka ei muuta meidän suunnitelmiamme tulevien vaalien suhteen,
koska Lohela oli jo aikaisemmin ilmoittanut vetäytyvänsä politiikasta. Siniset
jatkaa täysillä”, Terho kommentoi.

”Lohela oli hautonut sote-päätöstään yksin. Puolueen tai eduskuntaryhmän johdon tietoon Lohelan sote-kritiikki ei ollut välittynyt.”

 Lohela kertoi medialle, ettei aio asettua Liike Nytin kansanedustajaehdokkaaksi.

Siniset jatkaa realistisella maahanmuuttolinjalla

Ulkomaalaisten tekemät törkeät lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset Oulussa ovat tulleet julki kaikessa kauheudessaan viime viikkojen aikana. Sininen tulevaisuus esitti viikko sitten hallituskumppaneilleen yksityiskohtaisen toimenpidelistan, jonka avulla olisi mahdollista ehkäistä niin lapsiin kohdistuvia seksuaalirikoksia ylipäätänsä kuin torjua ulkomaalaisten rikollisuutta Suomessa vielä tehokkaammin.

Oppositiosta ja lehdistöstäkin on kuultu syytöksiä, että hallitus ja sinisetkin olisivat heränneet seksuaalirikosten rangaistusten koventamiseen ja ulkomaalaisten tekemien rikoksien torjuntaan vasta Oulun tapahtumien julkitulon jälkeen. Se ei pidä paikkansa. Sinisten kansanedustaja Reijo Hongisto veti jo hallitusneuvotteluissa ryhmää, jossa sovittiin lapsiin kohdistuvista seksuaalirikoksista annettavien rangaistusten koventamisesta. Uutta lainsäädäntöä tuotiin viime syksynä eduskuntaan, ja ne odottavat lopullista hiomista eduskunnan valiokunnissa.

Samoin hallitus on toteuttanut vuonna 2015 sovitun 80-kohtaisen maahanmuuttopoliittisen toimenpidelistan kaikilta niiltä osin kuin se on ollut tavallisessa lainsäätämisjärjestyksessä ja kansainvälisten sopimusten mukaan mahdollista. Lisäksi Siniset ovat vaatineet ulkoministeriötä selvittämään, onko kansainvälisissä sopimuksissa tulkinnan varaa sen osalta, että törkeisiin rikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset voitaisiin kaikissa olosuhteissa karkottaa kotimaihinsa.

Koko hallituskauden varsinkin useat SDP-poliitikot kuin myös Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat syyttäneet hallitusta liian kovasta maahanmuuttopolitiikasta. Mm. demarien varapuheenjohtaja Sanna Marin on väläyttänyt maahanmuuttajien vastaanottorahan korottamista ja kritisoinut perheenyhdistämisen vaikeuttamista.

Sinisten maahanmuuttolinja on realistinen ilman rasismia. Suomessa saa viettää hyvää elämää, tehdä työtä ja olla turvassa ihonväriin ja taustaan katsomatta. Mutta Siniset eivät hyväksy sitä, että Suomesta turvapaikkaa hakeva ihminen vaarantaa kanssaihmisten turvallisuuden, ja pahimmassa tapauksessa aiheuttaa trauman lapselle ja hänen lähipiirilleen koko loppuelämäksi.

Siniset tavattavissa Helsingin Kampin Narinkkatorilla torstaina 24.1. klo 15-16

Tervetuloa tapaamaan Sinisten kansanedustajia ja ministereitä torstaina 24.1. klo 15-16 Kampin Narinkkatorilla. Paikalla ovat ainakin puolueen puheenjohtaja, ministeri Sampo
Terho
, puolustusministeri Jussi Niinistö ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo.
Tarjolla hyvää juttuseuraa, kahvia ja herkkuja.
27.02.2019YLE: Mölsä: Eduskunta ei ehdi äänestää sotesta - suurimmat syyt valinnanvapaus ja opposition hidastelu
11.02.2019US: Riita "sote-jarrutuksesta": Nyt tuli vahvistus Paula Risikolta
04.02.2019VM: Julkisen talouden vahvistamista tulisi jatkaa
24.01.2019Mölsä: Muutama totuus tämän hallituksen aikaansaannoksista
21.01.2019Sinisten uutiskirje 21.1.2019
14.01.2019Sinisten EU-ohjelma: Vähemmän, mutta parempaa EU:ta
29.12.2018Sinisten uutiskirje 52/2019
17.12.2018Pirkanmaan Sinisten lista vahvistui naisilla
15.12.2018Sinisten uutiskirje 50/2018
02.12.2018Sinisten uutiskirje vko 48/2018

Siirry arkistoon »