Sinisten uutiskirje 50/2018

15.12.2018

Hallituskausi äättymässä – kaikki hallituksen esitykset saapuneet eduskuntaan

Kuluvalla viikolla viimeiset hallituksen esitykset tuotiin eduskunnan lähetekeskusteluun, josta ne lähetettiin vielä valiokuntiin lausuntoja ja mietintöjä varten. Hallituksen valtava urakka alkaa olla valmis. Tavoitteisiin on päästy hienosti. Työllisyys on noussut yli hallituksen asettaman tavoitteen eli 115 000 uudella työpaikalla. Valtion velka on vihdoin taittumassa. Hallituskauden alussa Suomi ottaa kasvatti velkaa viidellä miljardilla eurolla vuodessa, ensi vuonna yhdellä miljardilla. Jos uusi hallitus hallitsee taloudenpidon yhtä hyvin kuin nykyinen, velkataakkaa ei tarvitse tulevina vuosina kasvattaa lainkaan.

Hallituksen työ ei ole ollut pelkkää talouden hoitoa. Kansalaisten paremman huomisen eteen on tehty paljon muutakin hyvää. Sinisten sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan ja työministeri Jari Lindströmin aloittama työ osatyökykyisten tilanteen parantamiseksi kantaa jo nyt hedelmää. Osatyökykyisten työllisyystilanne on parantunut merkittävästi. Mutta seuraavan hallituksen odotetaan jatkavan Mattilan ja Lindströmin aloittamaa työtä ja tekevän ns. työkykyohjelman. Vastuu osatyökykyisten löytämisestä ja heidän auttamisestaan on selkiytettävä.

Siniset on maaseudun autoilijan puolella

Sinisten mielestä ei ole reilua, että yhteisillä verovaroilla parannetaan pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä samaan aikaan kun Kehä Kolmosen ulkopuolisen Suomen liikkumiskustannuksia uhataan nostaa polttoaineveron korotuksilla. Lisäksi on peloteltu polttomoottoriautojen kiellolla jo alle 20 vuoden sisällä. Suomen maailman puhtaimman ilman eteen pitää tehdä jatkossakin työtä, mutta ei Suomea autioittamalla. Siniset tähtää autoveron poistoon lähitulevaisuudessa. Autokantaa uusimalla päästöt vähenevät. Mutta jokaisella ei ole varaa Teslaan, jonka autoveroprosentti on jo muutenkin alhainen. Sähköautojen autoveron poisto ei tuo Teslaa joka Pertin pihaan.

Aiheesta puhui myös sinisten Kari Jalonen eduskunnassa torstain kyselytunnilla. Jalonen sanoi, että Sininen tulevaisuus on vastuunkantopuolueena ratkaisemassa liikenteen päästöjä, mutta sen maksumieheksi ei saa joutua vähävarainen suurperhe, kuten nykymallissa. Enemmän samaa mieltä on vaikea olla! 

Lue lisää:

Timo Soini Maaseudun Tulevaisuudessa

Simon Elo Verkkouutisissa

Tiedustelulait valmistuvat – merkittävä turvallisuusteko Suomelle

Perustuslakivaliokunta sai tänään 14.12. valmiiksi mietinnön, joka koskee
tiedusteluvalvontavaltuutettua, tiedusteluvalvontavaliokuntaa sekä valiokunnan
kokoonpanoa. Lait tuodaan eduskunnan täysistuntoon jo ensi viikolla. Sininen
eduskuntaryhmä on erittäin tyytyväinen mietintöön ja siihen, että kansanturvallisuutta merkittävästi parantava lakipaketti valmistuu suunnitellun mukaisesti. Perustuslakivaliokunnan jäsen, puoluesihteeri Matti Torvinen pitää lakipaketin valmistumista suurena voittona hallitukselle. Suomen vanhentunut tiedustelulainsäädäntö on aika uudistaa vastaamaan nykyajan tarpeita.

Lakiuudistuksen myötä eduskuntaan perustetaan uusi valiokunta:
tiedusteluvalvontavaliokunta. Lisäksi perustetaan riippumattoman
tiedusteluvalvontavaltuutetun virka. Tietosuojavaltuutettu tarkastaa
tiedusteluvalvontavaliokuntaan ehdolle asettuvien kansanedustajien taustat. Tiedot saatuaan ehdolle asettuva kansanedustaja pystyy arvioimaan, voiko hän taustansa puolesta asettua ehdolle valiokuntaan.

Tulevalla viikolla eduskunnassa:

-          eduskunta äänestää ensi vuoden budjetista

-          tiedustelulakien käsittely27.02.2019YLE: Mölsä: Eduskunta ei ehdi äänestää sotesta - suurimmat syyt valinnanvapaus ja opposition hidastelu
11.02.2019US: Riita "sote-jarrutuksesta": Nyt tuli vahvistus Paula Risikolta
04.02.2019VM: Julkisen talouden vahvistamista tulisi jatkaa
24.01.2019Mölsä: Muutama totuus tämän hallituksen aikaansaannoksista
21.01.2019Sinisten uutiskirje 21.1.2019
14.01.2019Sinisten EU-ohjelma: Vähemmän, mutta parempaa EU:ta
29.12.2018Sinisten uutiskirje 52/2019
17.12.2018Pirkanmaan Sinisten lista vahvistui naisilla
15.12.2018Sinisten uutiskirje 50/2018
02.12.2018Sinisten uutiskirje vko 48/2018

Siirry arkistoon »