Unilääkäri Olli Polo lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin sinisten listoilla Pirkanmaalla

10.11.2018

Unilääkäri Olli Polo lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin sinisten listoilla Pirkanmaalla – potilas terveydenhuollon keskiöön!

”Uudessa puolueessa, sinisissä, koen voivani olla kansanedustaja sanan varsinaisessa merkityksessä. Lääkäri kuuntelee potilasta, kansanedustaja kansalaista, asia edellä, ilman vahvojen taustaryhmien edellyttämää ryhmäkuria”, unilääkäri Olli Polo kertoo päätöksestään lähteä Sinisen tulevaisuuden ehdokkaaksi tuleviin eduskuntavaaleihin. Hän ei ole aikaisemmin ollut ehdolla missään vaaleissa.

Polon mukaan suomalaista sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmää ollaan uudistamassa ennen kokemattomalla laajuudella. Polo asettuu ehdolle eduskuntavaaleihin, koska kokee, että hänen pitkää kokemustaan käytännön lääkärin työssä, lääketieteellisessä tutkimuksessa ja terveydenhuollon innovoinnissa tarvitaan myös terveyspoliittisessa päätöksenteossa. Polo visioi, että myös terveydenhuollossa on saavutettavissa kaikkia osapuolia hyödyttävä asetelma, jossa:

- Potilas palautetaan terveydenhuollon keskiöön.

- Perusterveydenhuollon toimintamalleja sujuvoitetaan.

- Potilasta autetaan löytämään ja valitsemaan juuri hänen ongelmaansa parhaiten osaava terveydenhuollon toimija.

- Sähköisten potilaskertomusten sisältämä hiljainen tieto louhitaan ja jalostetaan potilaan hyväksi ja palvelemaan järjestelmäkehitystä.

- Lääketieteellinen tutkimus palautetaan yliopistosairaaloiden ydintehtäväksi.

- Ongelmallinen potilas Suomessa on terveysteknologian mahdollisuus maailmalla.

- Halvin potilas on hyvinvoiva potilas.

Polo katsoo potilaan asiaa terveydenhuollon asiantuntijan näkökulmasta.

Lääkärin ammatinharjoittaminen on maassamme kriisissä. Potilas ei ole enää terveydenhuollon keskiössä: lääkäri joutuu tekemään ratkaisunsa potilaan sairauden, ammattinsa eettisten velvoitteiden, terveydenhuollon kaupallisuuden, vakuutusyhtiöiden intressien ja valvontaviranomaisten mielivallan ristitulessa. Potilaan yksilöllinen hoito on tavoitteena, mutta järjestelmä taipuu siihen huonosti. Terveydenhuollon rakenteelliset kustannukset kasvavat ilman potilaan saamaa lisäarvoa.

Taustaa:

Olli Polo on lääketieteen tohtori, fysiologian dosentti ja keuhkosairauksien erikoislääkäri, jolla on myös unilääketieteen erityispätevyys. Hän on toiminut mm. keuhkosairauksien klinikan ylilääkärinä TAYS:ssa ja keuhkosairausopin professorina Tampereen yliopistossa. Uni- ja vireystilahäiriöitä hän on hoitanut Unesta-klinikallaan Tampereella. Lääketieteellisessä tutkimuksessa Pololla on tukena vahva kansainvälinen verkosto.

Lisätietoja:

Olli Polo

050–3054 739

02.12.2018Sinisten uutiskirje vko 48/2018
11.11.2018Sinisten uutiskirje vko 45/2018
10.11.2018Unilääkäri Olli Polo lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin sinisten listoilla Pirkanmaalla
10.11.2018Pirkanmaan Siniset asetti ensimmäiset eduskuntavaaliehdokkaansa - joukossa tunnettu yllätysnimi
08.11.2018Mölsä: Pohjoistuuli alkaa puhaltaa!
03.11.2018Mikä on GCM?
27.10.2018Sinisten uutiskirje
19.10.2018Sinisten uutiskirje
15.10.2018Sinisten uutiskirje 41/2018
05.10.2018Sinisten uutiskirje

Siirry arkistoon »