Sinisten uutiskirje

19.10.2018

Uudellemaalle nimetty ensimmäiset 11 sinistä eduskuntavaaliehdokasta – joukossa puolustusministeri Jussi Niinistö ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo

Simon Elon mukaan Sinisten tavoitteena on saada Uudeltamaalta kolme
kansanedustajaa. Siniset asettaa täyden 36 ehdokkaan listan. Elo kannustaa
uusmaalaisia sinisiä olemaan yhteydessä häneen tai piirin puheenjohtaja Pekka
Sinisaloon
, jos ehdokkuus Uudellamaalla kiinnostaa.
Ehdokasasettelu on kesken vielä kaikissa vaalipiireissä.

Lue koko tiedote

Hallituksen työllisyyspolitiikalla jo 115 000 työpaikkaa – ay-liike lisää lakkoilua
Eduskunta keskusteli tiistaina hallituksen työllisyyspolitiikasta ja pienten yritysten työllistämiskynnyksen madaltamisesta. Sinisten ryhmäpuheen piti Simon Elo, joka sanoi että siniset ei toimi minkään eturyhmän vankkureina vaan suomalaisten työllisyyden edistämiseksi. Hän muistutti puheessaan, että hallitus on valmistellut työlainsäädäntöä ay-liikkeen kanssa kansainvälisen ILO-sopimuksen mukaisesti. Mitään sovittuja sääntöjä ei ole rikottu, vaikka ay-liike ja vasemmisto-oppositio niin väittävät. Elon mukaan kansanedustajien vastuu on ajaa kansan etua eikä eturyhmien etuja. Kansan etu on, että suomalaisille saadaan työpaikkoja ja hyvinvointiyhteiskunta on jatkossakin luotettavana suojana niille, jotka eivät ilman tukea selviä.
Tänään työministeri Jari Lindström on kommentoinut Ylelle lakkouhkauksia sanomalla, että eihän se ratkaisu millään muulla löydy kuin sillä, että jokainen tulee vähän vastaan. 
Katso puhe
 
Tiina Elovaaran lakialoitteelle kiusaajan siirtämisestä varovaista tukea opetusministeriltä
Sinisten tamperelaisedustaja Tiina Elovaara teki yli kaksi vuotta sitten lakialoitteen, joka mahdollistaisi kiusaajan siirtämisen toiseen kouluun, jos kiusaamista ei muutoin saada loppumaan. Aloitteen allekirjoitti yli 100 kansanedustajaa, mikä tarkoittaa sitä, että aloitteella pitäisi olla hyvä mahdollisuus edetä laiksi asti. Lakialoite on kuitenkin jäänyt eduskunnan sivistysvaliokunnan hoteisiin ja käsittely ei ole alkanut. Viikko sitten Ylen toimittaja Päivi Happonen kiinnitti lakialoitteen junnaamiseen huomiota. Hän ihmetteli, että laki ei ole edennyt ja pyysi asiasta kommentin myös opetusministeri Sanni Grahn-Laasoselta. Ylen haastattelussa ministeri oli varovaisen myönteinen aloitteelle.
Me sinisissä toivomme kovasti, että lakialoite vihdoin nytkähtää eteenpäin. Vielä olisi aikaa säätää lakimuutos tämän eduskunnan aikana.
Elovaaran lakialoite kiusaajan siirtämisestä toiseen kouluun
 
Sinisen tulevaisuuden energia- ja teollisuuspoliittinen ohjelma on julkaistu
Puolueen puheenjohtaja Sampo Terhon mukaan ilmastonmuutos on turvallisuusuhka, joka on huomioitava politiikan jokaisella sektorilla. Ilmiö uhkaa ympäristön lisäksi taloutta ja yhteiskuntien vakautta. Muutama vuosi sitten nähty siirtolaisvirta on vain alkusoittoa tulevalle, jos elinelot edelleen heikkenevät esimerkiksi Afrikassa. Sinisten energia- ja teollisuusohjelmassa painotetaan sitä, että tehokas ilmastonmuutoksen hillintä ja teollisuuden säilyttäminen Suomessa eivät sulje toisiaan pois. Sinisille tärkeää on energian korkea kotimaisuusaste, kohtuuhintaisuus ja ympäristöystävällisyys. Ensimmäistä tarvitaan turvaamaan huoltovarmuus, toista turvaamaan ihmisten toimeentulo ja kolmatta turvaamaan maapallon hyvinvointi. Minkä tahansa näistä unohtaminen on vakava virhe.
Sinisten energia- ja teollisuusohjelma
 
Reijo Hongisto vaatii blogissaan muutoksia kaivoslakiin
Siniset vaatii energia- ja teollisuuspoliittisessa ohjelmassaan muutoksia kaivostoimintaan. Reijo Hongisto kertoo tällä viikolla julkaistussa blogissaan sinisten tavoitteista. Suomeen tulisi perustaa kaivostoiminnan valtionyhtiö. Lisäksi pitäisi ottaa käyttöön kohtuullinen käyttöoikeuskorvaus, joka jaettaisiin valtion, paikallisyhteisön ja maanomistajan kesken. Vanhanaikainen valtausjärjestelmä sekä verotus olisi myös uudistettava. Pitäisi ottaa myös käyttöön rahastojärjestelmä, johon otetaan varat mahdollisten ympäristövahinkojen hoitamiseen. Ympäristövahinkojen korjaaminen ei saa jäädä veronmaksajien kontolle.
Reijo Hongiston blogi
 
Anne Louhelainen haluaa toimia avustajakoirajonojen purkamiseksi
Sinisten hollolaisedustaja Anne Louhelaisen mukaan koulutetuista avustajakoirista on jo pitkään ollut huutava pula. Nykyiset resurssit mahdollistavat vuositasolla 6-7 avustajakoiran hankinnan ja kouluttamisen, kun hakijamäärän perustuva todellinen tarve on 20-30 koiralle vuodessa. Avustajakoirajonot ovat venyneet pitkiksi ja avustajakoiran saamista voikin joutua odottamaan jopa 8 vuotta. Louhelainen sanoo, että optimaalisin ratkaisu tilanteeseen olisi se, että fyysisesti vammaisten liikuntarajoitteisten henkilöiden avustajakoirien asema lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä saataisiin vakiinnutettua samalla tavalla kuin näkövammaisten opaskoirien, joita sairaanhoitopiirit ovat jo vuosia myöntäneet julkisrahoitteisesti lääkinnällisen kuntoutuksen apuvälineenä.
Anne Louhelaisen tiedote
 
Kyselytunnin jatkojen vieraana Tiina Elovaara
Kannattaa vilkaista jälleen kerran Facebook-sivultamme Tiinan Ahvan reilun haastattelun tunnusmerkit täyttävä Kyselytunnin jatkot. Vieraana tällä kertaa puolueemme varapuheenjohtaja Tiina Elovaara, joka puhuu haastattelussa mm. asunnottomuudesta, nuorten syrjäytymisestä ja politiikan uudistamisesta.
Kyselytunnin jatkot ft. Tiina Elovaara
 
Sampo Terho lauantaina klo 10.05 TV1:ssä
Huomenaamulla kannattaa herätä ajoissa ja avata Ylen TV-kanava 1 viimeistään klo 10.05. Puheenjohtajamme Sampo Terho on Ylen Ykkösaamun vieraana, haastattelijana Seija Vaaherkumpu. Aiheita ainakin ajankohtainen työllisyyspoliittinen tilanne, sote-uudistus ja tulevat eduskuntavaalit.  
 
Ensi viikolla eduskunnassa:

Tiistaina 23.10. lähetekeskustelussa Lex Lindström II
27.02.2019YLE: Mölsä: Eduskunta ei ehdi äänestää sotesta - suurimmat syyt valinnanvapaus ja opposition hidastelu
11.02.2019US: Riita "sote-jarrutuksesta": Nyt tuli vahvistus Paula Risikolta
04.02.2019VM: Julkisen talouden vahvistamista tulisi jatkaa
24.01.2019Mölsä: Muutama totuus tämän hallituksen aikaansaannoksista
21.01.2019Sinisten uutiskirje 21.1.2019
14.01.2019Sinisten EU-ohjelma: Vähemmän, mutta parempaa EU:ta
29.12.2018Sinisten uutiskirje 52/2019
17.12.2018Pirkanmaan Sinisten lista vahvistui naisilla
15.12.2018Sinisten uutiskirje 50/2018
02.12.2018Sinisten uutiskirje vko 48/2018

Siirry arkistoon »