Sinisten uutiskirje

10.09.2018

Näin lähdettiin politiikan syksyyn – työvoimapolitiikkaa, maataloutta ja
valmistautumista vaaleihin


Viime viikolla starttasi politiikan kiireinen syksy. Siniset ovat saaneet hallituksessa aikaan hyvää jälkeä ja työ jatkuu edelleen. Tulevana talvena on tulossa vielä noin pari sataa hallituksen lakiesitystä käsiteltäväksi. Sote-uudistus ja maakuntahallinnon uudistus halutaan ajaa maaliin. Siniset on tehnyt kovan työn myös työllistämisen ja uusien työpaikkojen eteen ja sillä linjalla jatkamme hallituskauden loppuun.

Työvoimapolitiikkaa ihmisten hyväksi

Yli 90% työpaikoista syntyy pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Siniset haluaa olla helpottamassa kehitystä ja helpottamassa monin tavoin uuden työntekijän palkkaamista. Kaikki kunnia ay-liikkeelle ja sen saavutuksille, mutta tässä asiassa se on lähtenyt vetämään demarien vaalivankkureita virheellisin väittein. Sinisten työvoimapolitiikalla ja hyvällä yhteistyöllä on saatu tällä hallituskaudella 110 000 uutta työpaikkaa. Suomessa on ja pysyy voimassa lainsäädäntö, joka suojelee työntekijöitä: ay-jäsenyys tai pärstäkerroin ei ole
tulevaisuudessakaan irtisanomisperuste.

Haluamme tukea suomalaista ruokaa ja sen tuotantoa

Olemme saaneet useita yhteydenottoja liittyen suomalaisen maanviljelijän ahdinkoon tänä kesänä. Tilanne on vaikea ja siihen onkin luvassa helpotusta. Myös maaseutupoliittinen ohjelmamme on valmistumassa. Haluamme suomalaista ruokaa. Haluamme, että maatalous on kannattavaa ja haluamme olla päättämässä sen tukimuodoista kansallisesti enemmän. Tällä hetkellä jokaisesta Euroopan unioniin työnnetystä eurosta saamme takaisin vain 20 centtiä. Tämä ei ole maataloutemme kannalta kestävää tai oikein. Tähän tarvitaan muutos.

Tulevissa eduskuntavaaleissa on paljon uusia kasvoja

Ehdokashankintamme käynnistyy tällä viikolla. Monien puolueiden kokeneet konkarit ovat jo ilmoittaneet, etteivät asetu ehdolle seuraavissa vaaleissa. Tämä antaa tietä uusille kasvoille ja uusille hyville tyypeille. Gallupeissa emme ole menestyneet, mutta kuten sanottua, gallupit eivät äänestä. Kansalaiset äänestävät ja eduskuntaan valitaan edelleen 200 kansanedustajaa. Omat edustajamme ja tulevat ehdokkaamme keräävät henkilöinä paljon suuremman kannatuksen kuin gallupit antavat ymmärtää. Pää pystyyn siis - kisaa ei ole vielä edes käyty, eikä varmasti vielä hävitty. Tervetuloa mukaan!

Kyselytunnin jatkot starttasi torstaina

Olemme aloittaneet uuden liveohjelman sinisten facebookissa. Kyselytunnin jatkot pureutuu torstaisin vaihtelevin vierain niihin asioihin, joita kyselytunnilla nousi esille. Mitä jäi sanomatta, miksi näistä puhuttiin, mikä on sinisten kanta. Livevideo on löydettävissä sivuiltamme noin klo 17:05 alkaen joka torstai ja tallenteena senkin jälkeen. Toimittajana ja haastattelijana aloittaa Tiina Ahva.

Hyvää loppukiriä hallituskauden viime metreille!
27.02.2019YLE: Mölsä: Eduskunta ei ehdi äänestää sotesta - suurimmat syyt valinnanvapaus ja opposition hidastelu
11.02.2019US: Riita "sote-jarrutuksesta": Nyt tuli vahvistus Paula Risikolta
04.02.2019VM: Julkisen talouden vahvistamista tulisi jatkaa
24.01.2019Mölsä: Muutama totuus tämän hallituksen aikaansaannoksista
21.01.2019Sinisten uutiskirje 21.1.2019
14.01.2019Sinisten EU-ohjelma: Vähemmän, mutta parempaa EU:ta
29.12.2018Sinisten uutiskirje 52/2019
17.12.2018Pirkanmaan Sinisten lista vahvistui naisilla
15.12.2018Sinisten uutiskirje 50/2018
02.12.2018Sinisten uutiskirje vko 48/2018

Siirry arkistoon »