Sinisten uutiskirje vko 24/2018

18.06.2018

Sinisten   uutiskirje vko 24/2018
   
 Työministeri Jari   Lindström: Oppisopimus tehokkaampaan käyttöön
   
 Oppisopimus on Keski-Euroopassa se tyypillisin väylä kouluttautua ammattiin.   Suomessa oppisopimuskoulutus ei ole vielä kovin suosittua. Työministeri Jari Lindström   toivoo oppisopimuskoulutuksen suosion kasvavan. Hän on varma, että   oppisopimuskoulutusta lisäämällä saataisiin nuorille paremmin työtä ja uskoo,   että lyhyen täsmäkoulutuksen sekä pidemmän tutkintoon johtavan koulutuksen   eräänlaisia mentorimalleja voisi kehittää tuoreen ammatillisen koulutuksen   reformin ohella. 
 Siniset olisivat myös valmiita nostamaan koulutuskorvausta alle   10 työntekijän yrityksissä, jotta pienten yritysten olisi helpompi   tarjota oppisopimuskoulutusta. Lue lisää Jarpan blogista
   
 Simon Elo: Afrikassa   tarvitaan taloudellista yhdentymistä
 Tiistaina eduskunta kävi ajankohtaiskeskustelun kansainvälisen monenkeskisen   yhteistyön haasteista. Ulkoministeri Timo   Soini korosti puheenvuorossaan kaupankäynnin merkitystä, jos   halutaan Afrikan nousevan omille jaloilleen. Myös Sinisen eduskuntaryhmän   puheenjohtaja Simon   Elo otti kantaa siihen, miten Afrikan talouskasvua voisi   edistää. Elon mukaan yksi lääke Afrikan talouskasvun vauhdittamiseksi on   taloudellinen yhdentyminen Afrikan unionin maiden kesken. Tullien poistaminen   loisi maanosan kattavat sisämarkkinat. Afrikan vapaakauppa-alueen   perustamisessa on tänä vuonna otettu lupaavia ensiaskelia.
  
 Suomi lisää tukeaan   Afganistanin rauhanoperaatiolle – siniset kannattaa
  Tiistaina eduskunnassa puhuttiin myös Suomen avusta Afganistanille. Suomen   vuosittainen tuki kriisinhallintaoperaatiolle nousee 46 miljoonaan euroon.   Siniset tukee tuen nostamista, jotta Afganistanin tilannetta saataisiin   vakautettua. Vaikka Afganistanin asevoimien ja turvallisuusjoukkojen   suorituskyky onkin kehittynyt, joukot tarvitsevat koulutus- ja   neuvonantotukea vielä pitkään. Suomenkin on hyvä jatkaa osallistumistaan,   mutta pitää mielessä myös rajalliset resurssimme.
 Tiina Elovaara   korosti puheenvuorossaan myös naisten koulutuksen tärkeyttä. Vain 19   prosenttia Afganistanin naisista on lukutaitoisia. Sinisten eduskuntaryhmä   pitää naisten koulutusta yhtenä tärkeimmistä keinoista Afganistanin   myönteisen kehityksen turvaamiseksi.
  
 Sininen   eduskuntaryhmä perustettiin vuosi sitten
 Keskiviikkona 13.6. tuli kuluneeksi vuosi Sinisen eduskuntaryhmän   perustamisesta. Vuoden aikana olemme saaneet yhdessä paljon aikaan. Meillä on   puolue, 13 piirijärjestöä, monta kymmentä paikallisosastoa ja satoja   aktiiveja ympäri Suomen. Ohjelmatyö on hyvässä vauhdissa. Seuraavaan   puoluevaltuuston Oulussa 30.6. on tulossa jopa kahdeksan uutta ohjelmaa   hyväksyttäväksi. Jatketaan hyvää työtä samalla tarmolla ja innolla! Suuri   kiitos viimeisen vuoden saavutuksista kuuluu myös ahkeralle kentällämme.
   
 Tule keskustelemaan   sinisten politiikasta
 Siniset on avannut jäsenilleen keskustelualustan, jolla sana on vapaa   jäsenten kesken. Käy tutustumassa ja tule mukaan keskustelemaan osoitteessa https://keskustelu.sininentulevaisuus.fi/
   
  Tulevaa:  

  •   Maanantaina 18.6. hallitus luovuttaa   sote-uudistuksen vastineen eduskunnalle ja työ soten eteen eduskunnan   valiokunnissa voi jatkua.
  •   Keskiviikkona 20.6. klo 17.30 Sininen eduskuntaryhmä järjestää Eduskunnan Kansalaisinfossa yleisölle avoimen   keskustelutilaisuuden Suomen maataloudesta otsikolla ”Kansallisesti vai EU:n   kautta. Suomen maataloustukien tulevaisuus”. Keskustelua vetää Simon Elo. Tervetuloa mukaan tilaisuuteen. 
11.02.2019US: Riita "sote-jarrutuksesta": Nyt tuli vahvistus Paula Risikolta
04.02.2019VM: Julkisen talouden vahvistamista tulisi jatkaa
24.01.2019Mölsä: Muutama totuus tämän hallituksen aikaansaannoksista
21.01.2019Sinisten uutiskirje 21.1.2019
14.01.2019Sinisten EU-ohjelma: Vähemmän, mutta parempaa EU:ta
29.12.2018Sinisten uutiskirje 52/2019
17.12.2018Pirkanmaan Sinisten lista vahvistui naisilla
15.12.2018Sinisten uutiskirje 50/2018
02.12.2018Sinisten uutiskirje vko 48/2018
11.11.2018Sinisten uutiskirje vko 45/2018

Siirry arkistoon »