Sinisten uutiskirje vko 18/2018

04.05.2018

Tällä viikolla eduskunta on keskustellut isoista ja vakavista aiheista. Torstaina kyselytunnin pääaiheena oli Euroopan komission 2.5. antama ehdotus EU:n rahoituskehykseksi vuosina 2021-27. Kyselytunnin jälkeen kansanedustajat keskustelivat eutanasiaa koskevasta kansalaisaloitteesta.
 
EU-budjetin kasvattamiseen tiukka linja
Siniset vastustaa EU-budjetin kasvattamista Britannian EU-eron takia. Sinisten mielestä pienempi EU tarkoittaa pienempää budjettia. Nyt on hetki tarkastella, mihin EU käyttää varojaan ja mihin sen kannattaa Britannian eron myötä panostaa. Britannia on ollut yksi suurimmista EU:n nettomaksajista, joten vajaus budjettiin tulee olemaan merkittävä. Tässä tilanteessa komissio ehdottaa budjetin suhteellista kasvattamista, mikä on sinisten mielestä täysin mahdoton ajatus. Jos komission ehdotus toteutuisi sellaisenaan, merkitsisi se Suomelle jopa 4,5 miljardin euron lisäystä EU-jäsenmaksuun vuoteen 2027 mennessä. Suomen verrokkimaat Ruotsi ja Hollanti tyrmäsivät komission ehdotuksen suoraan. Siniset aikoo tehdä Suomen EU-budjettilinjasta eduskuntavaaliteeman, koska vanhoissa puolueissa komission ehdotus tuntuu saavan ymmärrystä. Jäsenmaat päättävät budjetista vuonna 2020. Suomen linjaan voi vielä vaikuttaa ja sen tekee taatusti sininen eurooppaministeri Sampo Terho, joka edustaa Suomea kehysneuvotteluissa.
 
Kansalaisaloite eutanasiasta
Kyselytunnin jälkeen torstaina eduskunta keskusteli pitkään kansalaisaloitteesta, jolla tavoiteltiin eutanasian sallimista Suomessa. Sinisten Reijo Hongisto piti keskustelussa puheenvuoron, jossa kertoi vastustavansa aloitetta. Hän sanoi: ”Ajattelen niin, että elämä on Jumalan lahja. Sitä, minkä Jumala on ihmiselle lahjaksi antanut, ei ole ihmisellä oikeus pois ottaa. Näin ollen, arvoisa puhemies, minä vastustan eutanasiaa kaikissa muodoissa.” 
Suurin osa sinisten edustajista äänesti aloitetta vastaan. Lähes kaikissa puolueissa mielipiteet jakautuivat puolesta ja vastaan.
 
Maakuntavaalit
Siniset valmistautuu maakuntavaaleihin. Tänään oli puolueen vaalitiimin kokous. Ehdokashankinta on nyt ajankohtaisin asia. Jos et ole vielä ilmoittautunut ehdokkaaksi, tee se nyt. Varsinkin sosiaali- ja terveys- sekä palo- ja pelastusalan asiantuntijat ovat erinomaisia ehdokkaita luonnollisesti poissulkematta muidenkaan ammattien edustajia ja jo eläkkeelle siirtyneitä. Ohjeet ehdokkaaksi ilmoittautumiseen tulevat kotisivullemme lähiaikoina. Jos haluat jo nyt ilmoittautua tai lisätietoa vaaleista, ole yhteydessä vaalipäällikkö Pekka Sinisaloon pekkasinisalo@hotmail.com.
 
Viikon blogisuositukset:
Sinisen tulevaisuuden varapuheenjohtaja Tiina Elovaara pureutuu 4.5. julkaistussa blogissaan Antakaa palaa sinisten synnyn syihin. Useilla tuntuu olevan asiasta vielä väärä mielikuva. Kannattaa ehdottomasti lukea.
Sinisten porilaisedustaja, liikenne- ja viestintävaliokunnan puheenjohtaja Ari Jalonen pohtii tuoreimmassa blogissaan Maailman paras taksi heinäkuussa voimaan astuvaa taksiuudistusta. Entäpä jos taksien käyttö yleistyy uudistuksen myötä?

Jari Lindström huomenna Ykkösaamussa:
Jari Lindström on huomenna lauantaina Yle TV1:n Ykkösaamussa kello 10.05 haastateltavana. Kannattaa katsoa! 
 
Ensi viikolla eduskunnassa:

  • Tiistaina 8.5. opposition välikysymys nuorten työehdoista.
Keskiviikkona 9.5. ajankohtaiskeskustelu EU:n rahoituskehyksestä
10.09.2018Sinisten uutiskirje
30.08.2018Sinisten tuloksia budjettiriihestä
24.08.2018Suomen Yrittäjät: #työtäsuomeen - 15 keinoa työllisyyden parantamiseen
21.08.2018YLE: Työttömyys väheni heinäkuussa - hallituksen työllisyystavoite täyttymässä
26.07.2018IL: Näkökulma: Väännetään nyt rautalangasta niillekin, jotka eivät tilastoja usko - suuri joukko suomalaisia on saanut ihan oikeita töitä
02.07.2018Hyvää kesää!
18.06.2018Sinisten uutiskirje vko 24/2018
05.06.2018Sinisten Mölsä: Kojamo listautuu pörssiin - yleishyödyllisyyden varjolla taottu rahaa ay-pomoille
22.05.2018Sinisten Mölsä: Suomi on kasvu-uralla ... vielä
16.05.2018Sininen tulevaisuus on uudistusmielinen konservatiivipuolue

Siirry arkistoon »