Sininen puolue perustetaan

16.10.2017

Sininen tulevaisuus -yhdistyksen puheenjohtaja, ministeri Sampo Terho, sinisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Tiina Elovaara ja kansanedustaja Matti Torvinen ovat tänään luovuttaneet Sininen tulevaisuus -puolueen perustamista varten kerätyt kannattajakortit sekä hakemuksen puolueen perustamiseksi oikeusministeriölle. Puolueen rekisteröinti vie noin 1-2 kuukautta.

”Tämä on meille sinisille tärkeä päivä, joka jää historiaan. Suomi 100 –juhlavuonna syntyy uusi, tulevaisuuteen katsova puolue. Kiitämme kaikkia aktiiveja, jotka ovat osallistuneet kannattajakorttien keräämiseen, sekä kaikkia kortin allekirjoittaneita. Tulemme osoittamaan merkityksemme ja tarpeemme Suomen politiikassa. Yhteiskunta muuttuu, puolueiden on uudistuttava. Vastaamme tähän tarpeeseen. Olemme politiikan startup”, sanoo Terho.

”Suomessa on tilausta etujärjestöistä vapaalle puolueelle, joka on terveen kriittinen EU:n suhteen, ja joka uskoo suomalaisten haluun kantaa kortensa kekoon, kunhan verotus pysyy maltillisena ja kaikkea ei ylisäännellä. Olemme jokaisen ihmisarvoa kunnioittava isänmaallinen puolue. Ajamme Suomen kantokyvyn huomioivaa maahanmuuttopolitiikkaa.”

Eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Tiina Elovaara Tampereelta on tyytyväinen saadessaan tehdä politiikkaa omiensa joukoissa.

”Minulle Sinisen tulevaisuuden perustaminen on valtava helpotus. Kuten jo kesäkuussa sanoin, olen omieni joukossa. Meillä on yhteinen ajatus siitä, miten maatamme tulisi hoitaa ja kehittää. Minä tulen pitämään nuorten asioita esillä. Viime viikolla julkistettiin Sampo Terhon johdolla tehty nuorisopoliittinen ohjelma. Nuorten mielenterveysongelmien ehkäiseminen on ohjelman keskiössä. Halu korjata nuorten asioita toi minut politiikkaan. Meidän on tehtävä kaikkemme, jotta nuori ei ajaudu yhteiskunnasta syrjään”, Elovaara painottaa.

”Seuraava iso askel on puoluekokous, joka tullaan järjestämään lähitulevaisuudessa. Olen alustavasti kutsunut ensimmäisen puoluekokouksemme kotikaupunkiini Tampereelle.”

Kansanedustaja Matti Torvinen Rovaniemeltä kertoo kannattajakorttien keruun olleen hieno ja tärkeä kokemus.

”Suomalaiset ovat rohkeaa, mutta ei yltiöpäistä kansaa. Hetken asiaamme kuunneltuaan moni allekirjoitti mielellään. Suomalainen haluaa konkretiaa, tekoja. Tähän me siniset tulemme vastaamaan. Minulla oli hyviä keskusteluja ihmisten kanssa. Olen ainakin tuhat keskustelua viisaampi siitä, miten Suomen asioita tulisi hoitaa”, Torvinen sanoo.

 Sampo Terho toivottaa kaikki kiinnostuneet tervetulleeksi mukaan sinisten toimintaan.

”Jäsenkaavake löytyy kotisivultamme. Meillä on jo kuusi piirijärjestöä, ja toiset kuusi perusteilla. Lisäksi kolmisenkymmentä valtuustoryhmää on jo muodostettu. Hyvässä kasvuvauhdissa ollaan, kuten startup-puolueelle sopii.”

Lisätietoja:

Sampo Terho p. 050 5381674

Tiina Elovaara p. 050 386 8706

Matti Torvinen p. 046 922 2222

17.11.2017Sinisten ensimmäinen puoluekokous Tampereella joulukuussa
17.11.2017Sininen tulevaisuus puoluerekisteriin - kiitos suomalaiselle 100-vuotiaalle demokratialle
16.10.2017Sininen puolue perustetaan
11.10.2017Sinisten Terho: Kannattajakortit kasassa
28.09.2017PS: Mölsä, Prihti ja Seppä perustivat Sinisen ryhmän
26.09.2017YLE: Pirkanmaan perussuomalaiset valtuustoryhmät rakoilevat - Punkalaitumelle syntyi Sininen ryhmä
26.09.2017Mölsä: Punkalaitumen siniset
22.09.2017Sininen eduskuntaryhmä huolissaan viljasadon korjuutilanteesta
21.09.2017Sinisten eduskuntaryhmä: Veteraanien tukeminen ei heikkene - oppositio politikoi
12.09.2017Sinisten Terho: Veronmaksajia suojeltava vokkibisnekseltä

Siirry arkistoon »