PS: Mölsä, Prihti ja Seppä perustivat Sinisen ryhmän

28.09.2017

Punkalaitumen Sanomat 28.9.2017

Perussuomalaisten valtuustoryhmään kuuluneet valtuutetut Martti Mölsä, Ari Prihti ja Ville Seppä sekä varavaltuutetut Reijo Rantanen, Sakari Pärssinen ja Virpi Hongisto ilmoittivat maanantaina kunnanvaltuuston kokouksen aluksi perustaneensa uuden, Sinisen ryhmän. – Jossain vaiheessa tällainen ratkaisu olisi ollut edessä. Riitaa välttääksemme päädyimme siihen nyt, sanoo Martti Mölsä.

Mölsä toteaa, ettei hänellä olisi ollut mahdollisuutta kuulua sitoutumattomana Perussuomalaisten ryhmään. – Sellainen mielipide oli osalla ryhmän jäsenistä. Ari Prihti ja Ville Seppä kuuluvat Siniseen valtuustoryhmään sitoutumattomina jäseninä. Samoin varavaltuutetuista sitoutumattomia ovat Reijo Rantanen ja Virpi Hongisto.

– Siniseen ryhmään voi kuulua sitoutumattomana. Jäseneksi voi tulla myös toisenkin puolueen jäsenkirjan omaava valtuutettu niin halutessaan, Mölsä sanoo.

Valtuustoryhmän perustaminen juontaa juurensa Perussuomalaisten puoluejohtajavalinnan jälkeisiin tapahtumiin, joissa Mölsä yhtenä puolueen kansanedustajista siirtyi eduskunnassa Uusi vaihtoehto -ryhmään. Ryhmän tavoitteena on perustaa Sininen tulevaisuus -puolue.

– Se oli johdonmukainen ratkaisu. Kun hallitukseen mentiin, siellä haluttiin pysyä, koska vain niin voi vaikuttaa. Perussuomalaisten johto epäonnistui puoluekokouksen jälkeisissä hallitusneuvotteluissa. Se johti nykytilanteeseen.

– Ei tämä mikään yhden illan päätös ollut. Asia on ollut pitkään tapetilla. Kunnan päätöksentekoon tämä ei vaikuta. Mitä äänestäjille on luvattu, pidetään ja yhteistyötä tehdään kaikkien kanssa jatkossakin, toteaa Ari Prihti.

Prihti kertoo tiistaina aamupäivällä jättäneensä myös eroanomuksen Perussuomalaisista. – Valtakunnan politiikan sekoittaminen kuntapolitiikkaan tämän tilanteen lopullisesti synnytti. Ville Seppä korostaa olevansa upseerin ammattinsa puolesta sitoutumaton.

– Asemani, omantuntoni ja ihmisyyteni kautta en voi olla jäsen ryhmässä, joka on pelkästään yksipuolisen maahanmuuttokriittinen. Ratkaisu vaati pohdintaa mutta oli lopulta helppo tehdä.

Siivotulle rakennetaan

Perussuomalaisten valtuustoryhmään Punkalaitumella jäivät valtuutetut Sami Uutto ja Sari Laakso sekä varavaltuutettu Tapio Korhonen.

– Siivotulle pöydälle lähdetään rakentamaan. Yhteistyötä olisi tehty mutta se olisi vaatinut heiltä toisenlaista asennetta, Sami Uutto toteaa.

Hänen oman käsityksensä mukaan uuden ryhmän perustamisen taustalla on Martti Mölsän toiminta. – Martti olisi halunnut pitää langat käsissään, vaikka on perustamassa Sinistä puoluetta.

Uuton mukaan Perussuomalaisten kanta puolueena on selkeä siinä, että puolueesta irtautuneiden tulisi luopua puolueen nimissä neuvotelluista luottamuspaikoista. – Se on puolueen näkemys ja omanikin, mutta en ole ensimmäisenä asiasta kiukuttelemassa.

– Perusuomalaisten paikallisorganisaatio tässä ratkaisussa hävisi alta, koska Mölsä, Prihti ja Pärssinen olivat siinä johtavissa asemissa. Meidän pitää nyt ryhtyä pystyttämään paikallisosastoa uudestaan, Sami Uutto sanoo.

26.07.2018IL: Näkökulma: Väännetään nyt rautalangasta niillekin, jotka eivät tilastoja usko - suuri joukko suomalaisia on saanut ihan oikeita töitä
02.07.2018Hyvää kesää!
18.06.2018Sinisten uutiskirje vko 24/2018
05.06.2018Sinisten Mölsä: Kojamo listautuu pörssiin - yleishyödyllisyyden varjolla taottu rahaa ay-pomoille
22.05.2018Sinisten Mölsä: Suomi on kasvu-uralla ... vielä
16.05.2018Sininen tulevaisuus on uudistusmielinen konservatiivipuolue
04.05.2018Sinisten uutiskirje vko 18/2018
26.04.2018Martti Mölsä talousvaliokunnan puheenjohtajaksi
21.04.2018Sinisten uutiskirje vko 16/2018
12.04.2018Sinisten Mölsä: Ylivelkaantuneiden asema paranee vihdoinkin - talous-ja velkaneuvontaan lisää panoksia

Siirry arkistoon »